top of page
img20200120_20242712.jpeg

VERBLIJF IN EEN
GESCHIEDENISBOEKJE.

DE GESCHIEDENIS
VAN HÚNS 16

Je vakantiewoning in Friesland is een arbeiderswoning uit 1842 met een rijke geschiedenis. Lees meer over de vorige bewoners van ons zomerhuis en wat precies de functie was van onze mooie woonkeuken in vervlogen tijden.

Lees hier over de geschiedenis van Húns 16 >

Pompebled.svg.png
Recreatie appartement Leons
Pompebled.svg.png
Schermafbeelding 2020-01-19 om 16.17.35.png

DE GESCHIEDENIS VAN HÚNS

Waar komt de naam Húns vandaan? Waar is de terp gebleven? En waarom staan er dakpannen in het officiële wapen van het dorp? We hebben het voor je uitgezocht. 

Lees alles over de geschiedenis van het dorpje Húns >

Pompebled.svg.png
IMG_2291.jpeg

DE GESCHIEDENIS VAN LEONS

Húns heeft een tweelingdorpje: Leons. Aan de andere kant van de Bolswardertrekvaart ligt een dorpje dat niet veel groter is dan Húns. Ontdek waarom de bebouwing van Leons in een mooie cirkel ligt en wat er aan de hand was met het orgel van de kerk. 

Lees hier alles over de geschiedenis van Leons >

Pompebled.svg.png

DE GESCHIEDENIS
VAN DE GREIDHOEKE

Ons zomerhuis in Húns ligt in het hart van de Greidhoeke. Een regio met veel weilanden en natuurgebieden. En daardoor is de Greidhoeke op haar beurt het groene hart van de provincie Friesland. Lees alles over deze bijzondere regio. 

Ontdek De Greidhoeke >

Pompebled.svg.png
4dad2ae1-5f1c-4a65-a8df-b6b3bbd39519.jpg
rrJkkOICRj2uiFVrmQy9KA_thumb_e0e.jpg

DE VERHALEN VAN SUSANNE

Susanne is samen met haar man eigenaar van Húns 16. Elke zomer was Susanne te vinden in Húns. Vanaf dat ze een kleine peuter was in 1973 tot dat ze in de jaren '00 zelf met haar kinderen vakantie in Friesland ging vieren. En ook nu is het nog steeds een heerlijke plek voor haar om tot rust te komen. 

 

Lees alle verhalen van Susanne > 

Pompebled.svg.png

DE VERHALEN VAN REBECCA

Elke generatie beleeft weer andere avonturen in Húns. Ook dochter Rebecca koestert warme herinneringen aan elke Friesland vakantie. En nu ze volwassen is, komt ze nog steeds regelmatig langs om te genieten van de rust en de lekkere koffietentjes in Leeuwarden. 

Lees de verhalen van Rebecca >

Pompebled.svg.png
DSC01302.JPG
WhatsApp Image 2022-04-09 at 17.13.51.jpeg

VERHALEN VAN OUDE DETAILS

Van klompen van overgrootmoeder tot kloostermoppen uit de 13e eeuw. In en om je vakantiehuisje in Friesland kun je details vinden die herinneren aan vervlogen tijden. Ga mee op speurtocht door de geschiedenis. 

De historische details van Húns 16 >

Pompebled.svg.png
bottom of page