top of page
De haven van Stavoren

KUNST, TRADITIES EN HISTORIE.
DIT IS DE CULTUUR VAN FRIESLAND. 

Je vakantiehuisje in Friesland is eigenlijk al een klein museumpje. Met bijzondere details en mooie verhalen. En ook buiten ons zomerhuis valt veel cultuur te ontdekken. Welkom in Friesland. Waar tradities en erfgoed hand in hand gaan met moderne innovaties en creativiteit. Van musea vol historische schatten tot levendige sportevenementen, er valt in Friesland veel te ontdekken en te beleven.

MUSEA

 

Duik in de rijke geschiedenis en cultuur van Friesland. Bezoek de vele boeiende musea. Ontdek de maritieme wereld in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek, bewonder hedendaagse kunst in het Fries Museum in Leeuwarden, en leer over de traditionele ambachten in het Museum Joure. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in de musea van Friesland.

Jopie Huisman museum in Workum

KAATSEN

 

Kaatsen, de oudste teamsport van Nederland, is diep geworteld in de Friese cultuur en wordt overal in de provincie gespeeld. Zelfs in de voortuin van je vakantiehuis in Friesland! Ervaar de opwinding van dit traditionele spel tijdens een wedstrijd op een van de vele kaatsvelden in Friesland, of leer de basisprincipes tijdens een workshop voor beginners. Een unieke ervaring die je niet mag missen!

Kaatsen op het veld van Húns

FIERLJEPPEN

 

Fierljeppen, het Friese polsstokverspringen, is een spectaculaire sport die zijn oorsprong vindt in de waterrijke regio van Friesland. Test je kracht en behendigheid terwijl je over sloten en kanalen springt met behulp van een lange polsstok. Een spannende activiteit voor avonturiers en sportliefhebbers van alle leeftijden. Bij ons vakantiehuis in Friesland hangt ook een polsstok. Durf jij het aan?

Fierljeppen

SKÛTSJESILEN

Skûtsjesilen, de traditionele zeilwedstrijden met historische vrachtschepen, is een van de meest iconische evenementen in Friesland. Bewonder de prachtige schepen terwijl ze strijden om de titel tijdens de jaarlijkse wedstrijden op de Friese meren. Een waar spektakel op het water dat je niet snel zult vergeten.

sks-skutsjesilen-terherne-scaled.jpg

PITTORESKE DORPJES

Verken de charmante dorpjes van Friesland, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar de traditionele Friese cultuur nog steeds springlevend is. Wandel door de smalle straatjes van Hindeloopen, bewonder de historische huizen van Sloten, en geniet van de rust en sereniteit van het idyllische Woudsend. Elk dorpje heeft zijn eigen unieke charme en karakter, klaar om ontdekt te worden.

Workum

PRACHTIGE STEDEN

Ontdek de levendige steden van Friesland, waar eeuwenoude geschiedenis samensmelt met moderne voorzieningen en levendige cultuur. Bezoek Leeuwarden, de bruisende hoofdstad van de provincie, en ontdek zijn indrukwekkende historische gebouwen en levendige winkelstraten. Of verken Sneek, de stad van de watersport, en geniet van de schilderachtige grachten en gezellige terrasjes.

Terrasjes in Bolsward

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Breng een bezoek aan de fascinerende bezienswaardigheden van Friesland. Zoals het Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het oudste werkende planetarium ter wereld. Of de mysterieuze mummies van Wieuwerd, die al eeuwenlang bezoekers verbazen met hun goed bewaard gebleven lichamen. Een unieke kans om meer te leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Friesland.

Planetarium Franeker

FRIESE TAAL

Het Fries is een taal doordrenkt met geschiedenis en eigenzinnigheid. En binnen het Fries heb je ook weer dialecten zoals het Kleifries. Ontdek de tradities en unieke klanken van het Fries. Leer meer over Grutte Pier en zijn bekende uitspraak bûter, brea en griene tsiis. 

Bord met Friese spreuk

Ontdek de rijke cultuur van Friesland en laat je betoveren door de vele fascinerende tradities, evenementen en bezienswaardigheden. Of je nou kiest voor een bezoek aan een van de vele musea, deelneemt aan een traditionele kaatswedstrijd of gewoon geniet van de sfeer van een pittoresk Fries dorpje zoals Húns.

bottom of page