top of page
af50c0_88a5ca89473a48d6a28727838225f0db~

ALLE KAMERS

VAN HÚNS 16

Pompebled.svg.png

Bij aankomst zijn de bedden van je vakantiehuis in Friesland keurig opgemaakt. En voor elke gast liggen er twee handdoeken klaar.

SLAAPKAMER 'ACHTERKAMER'

Slaapkamer met een tweepersoonsbed.

 

De woonkamer van ons zomerhuis werd vroeger gebruikt als pronkkamer. Met mooie meubels, mooi servies en mooi tapijt. Men zat hier eigenlijk alleen als er bijzondere visite kwam of zondagmiddag na de kerk. Door de week zaten de bewoners van Húns 16 altijd in de achterkamer. De oude houten kast - waar het eenvoudige servies werd bewaard - herinnert hier nog aan. De achterkamer is nu een kleine slaapkamer met prachtig uitzicht op de achtertuin, de sloot en het weiland met Friese paarden.

SLAAPKAMER

'PAARDENKAMER'

Slaapkamer met een tweepersoonsbed. 

Deze kamer werd in 2020 voltooid. Vanuit het raam heb je niet alleen prachtig uitzicht over de weilanden met Friese paarden, je kunt met de verrekijker ook negen kerktorenspitsen spotten van nabijgelegen dorpen. Slapen in deze kamer is een echte Friesland vakantie.

Pompebled.svg.png

SLAAPKAMER 'KAATSKAMER'

Pompebled.svg.png

Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden

 

Ook deze kamer werd in 2020 voltooid. Vanuit deze kamer heb je uitzicht over het grote veld van Húns. Het veld is een afgegraven terp die nu dienst doet als kaatsveld en als speelveld voor de lokale jeugd. Voor menig kind is Húns 16 dan ook hét vakantiehuisje van Friesland.

BADKAMER 1e VERDIEPING

Deze badkamer werd tijdens de verbouwing van 2020 voltooid. Met een heerlijke regendouche, een verlichte spiegel en ook hier uitzicht over het kaatsveld.

Pompebled.svg.png

WOONKEUKEN 'SCHAPENSTAL'

Riante woonkeuken met alle moderne apparatuur

In 2021 hebben we de oude - bijna vervallen - schapenstal verbouwd tot een riante en gezellige woonkeuken. Waar je makkelijk met z'n achten kunt eten. Alle apparatuur die je mag verwachten in een moderne keuken is aanwezig; vaatwasser, oven, inductie kookplaat, espresso-apparaat, tosti-ijzer en waterkoker. In de klepbanken liggen de tuinkussens en kussens die je mee kunt nemen in ons bootje

Pompebled.svg.png

BADKAMER BEGANE GROND

Deze badkamer hebben we in het voorjaar van 2023 helemaal verbouwd. De badkamer bevindt zich op de begane vloer. Met een wc, regendouche, wastafel, spiegel en uitzicht over de weilanden

WOONKAMER

Pompebled.svg.png

Twee tweepersoonsbanken en een bedstede voor twee kinderen

 

De woonkamer - in vervlogen tijden de pronkkamer - is nu de centrale plek van het huisje. Met twee grote comfortabele zitbanken, een tv voor al je streaming abonnementen en natuurlijk het schitterende houtwerk uit 1842. Met een bedstede waar twee kinderen in kunnen slapen, een proviandkast met nog de orginele verf en een tweede bedstede waar je nu onder andere onze bordspellen kunt vinden.

bottom of page