top of page
Franekertrekvaart

PLASSEN, MEREN EN SLOTEN.
OM TE ZWEMMEN, VAREN EN SURFEN.

De waterrijke omgeving van het dorpje Húns in Friesland heeft heel veel mogelijkheden voor avonturiers en natuurliefhebbers. Van de uitgestrekte Waddenzee tot het rustige water van de Bolswardertrekvaart, er valt hier zoveel te ontdekken en te verkennen.

DE WADDENZEE EN DE EILANDEN 

 

De Waddenzee - UNESCO-werelderfgoed en een van de meest unieke natuurgebieden ter wereld - ligt vlakbij Húns. Vanuit je vakantiehuisje in Friesland kun je dagtripjes maken naar Vlieland en Ameland. Om te genieten van de ongerepte natuur, de rustige stranden en de karakteristieke dorpjes.

Met de veerpont naar Terschelling

VAREN EN ZEILEN IN FRIESLAND

 

Voor liefhebbers van varen en zeilen is Friesland een echt paradijs. Met zijn uitgestrekte meren, kanalen en vaarten heeft de regio vele mogelijkheden voor avontuur op het water. Huur een zeilboot en verken de idyllische waterwegen, of kies voor een ontspannen vaartocht met een traditionele Friese skûtsje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Wil je een huisje met boot huren? Boek dan snel je Friesland vakantie. Want vlakbij bij ons zomerhuis ligt ons bootje op je te wachten.

Zeilboot op het IJsselmeer

BOLSWARDERTREKVAART

 

De Bolswardertrekvaart is een historisch kanaal dat door het pittoreske landschap van Friesland slingert. Het is een perfecte plek voor een verfrissende duik of om te genieten van een rustige vaartocht. Ons bootje wacht geduldig op je om het waterrijke gebied van de Greidhoeke te ontdekken. 

Bootje op de Bolswardertrekvaart

HET IJSSELMEER

Het nabijgelegen IJsselmeer biedt een andere kijk op de waterrijke pracht van Friesland. Met zijn uitgestrekte wateroppervlakte, indrukwekkende dijken en schilderachtige havens is het IJsselmeer een populaire bestemming voor zeilers, vissers en watersportliefhebbers. Verken de historische stadjes langs de kustlijn en geniet van het adembenemende uitzicht op het weidse waterlandschap.

IJsselmeer

ZWEMMEN

Naast open wateren heeft Friesland ook veel zwembaden waar je kunt genieten van een verfrissende duik. Of je nu op zoek bent naar een overdekt zwembad voor een dagje plezier met het gezin of een natuurlijk zwemmeer omringd door groen. 

Zwembad in Friesland

De waterrijke omgeving van Húns heeft veel mogelijkheden voor avonturiers, natuurliefhebbers en levensgenieters. Of je nu kiest voor een ontspannen vaartocht over de Bolswardertrekvaart, een verkenningstocht langs de eilanden van de Waddenzee of een verfrissende duik in het nabijgelegen zwembad. 

Waar wacht je nog op?

Boek je Friesland vakantie. En geniet van een vakantiehuis aan het water in Friesland.

bottom of page