top of page
Fietsen op Terschelling

ALLE RUIMTE OM TE WANDELEN, FIETSEN, VAREN, ZEILEN, SUPPEN EN ZWEMMEN.

Of je nou houdt van actieve watersporten of liever geniet van een ontspannen wandeling door de natuur, je Friesland vakantie heeft het allemaal. Boek je vakantiehuis in Friesland en ga mee op verkenningstocht.

Wil je echt het Friese leven proberen?

Pak dan onze polstok en ga fierljeppen. Of ga naar Franeker voor een kaats-clinic. 

FIETSEN IN FRIESLAND
 

Fietsen in Friesland is een traktatie voor liefhebbers van natuur en cultuur. Het uitgestrekte landschap heeft een overvloed aan fietspaden die langs schilderachtige dorpen, historische boerderijen en idyllische waterwegen slingeren. Van de weidse polders tot de heuvels van Gaasterland. Met het knooppuntensysteem is het eenvoudig om je eigen route samen te stellen. Bij ons vakantiehuis in Friesland staan vier fietsen voor je klaar. Of neem je eigen tweewielers mee om de provincie te verkennen.

Fietsen naar Epemastate

WANDELEN IN FRIESLAND
 

Wandelen in Friesland is een ontdekkingsreis door weiden, bossen en historische stadjes. Er zijn talloze wandelroutes die je meenemen langs de mooiste plekjes van de provincie. Van de Waddenkust tot aan de Friese meren, er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Geniet van de frisse lucht, het ruisende riet en de gastvrijheid van de lokale bevolking tijdens je wandeling. Stap de deur uit van je zomerhuis in Friesland en geniet.

Wandelen in Workum

VAREN EN ZEILEN IN FRIESLAND

 

Friesland is hét watersportparadijs van Nederland. Met zijn uitgestrekte meren, kanalen en vaarten is Friesland de ideale bestemming voor zeilers en watersportliefhebbers. Ga met ons bootje de Bolswardertrekvaart op. Of huur een zeilboot, sloep of kano en verken andere wateren van Fryslân. Van het bruisende Sneekermeer tot aan de rustige vaarten van de Alde Feanen, er is voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de schoonheid van Friesland vanaf het water.

Bootje op het IJsselmeer

SURFEN EN SUPPEN IN FRIESLAND
 

Voor avontuurlijke waterliefhebbers biedt Friesland ook volop mogelijkheden om te surfen en te suppen. Met zijn lange kustlijn aan het IJsselmeer en de vele meren is er altijd wel een geschikte spot te vinden voor een dagje op het water. Of je nu een ervaren surfer bent of het nog moet leren, Friesland heeft voor elk niveau wat te bieden. Voel de wind in je haren en de zon op je gezicht terwijl je de golven bedwingt of rustig peddelt over het glinsterende water. Vanuit je vakantiehuis in Friesland is het water nooit ver weg.

Windsurfen bij Makkum

ZWEMMEN IN FRIESLAND
 

Of je nou verkoeling zoekt in open water of liever baantjes trekt in een zwembad, in Friesland kan het allemaal. Neem een verfrissende duik in het  IJsselmeer of geniet van de rust en ruimte in een van de vele plassen en meertjes die de provincie rijk is. Liever binnen zwemmen? Bezoek dan een van de moderne zwembaden in steden als Leeuwarden of Heerenveen, waar je kunt genieten van verwarmde baden en uitgebreide faciliteiten voor jong en oud.

Zwemmen in de Bolswardertrekvaart

BEZIENSWAARDIGHEDEN
 

Van eeuwenoud planetarium tot eeuwenoude mummies. Van een statig kasteel tot een indrukwekkend gemaal. En van een dierentuin tot moderne fonteinen. Dit zijn de meest bijzondere bezienswaardigheden in de buurt van Húns

Woudagemaal in Friesland
bottom of page