top of page
Schapen op de dijk bij Workum

IN HET HART VAN DE GREIDHOEKE. 
ONTDEK DE OMGEVING VAN HÚNS.

Het rustige dorpje Húns is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke Friesland vakantie. Het dorpje ligt middenin de Greidhoeke; een gebied met uitgestrekte weilanden en slingerende waterwegen. De Greidhoeke heeft van alles te bieden voor vakantiegangers: activiteiten, culinaire ontdekkingen, natuurlijke pracht en culturele schatten. Dit zijn onze persoonlijke tips. 

ACTIVITEITEN

 

Of je nu graag de wind door je haren voelt tijdens een ontspannen fietstocht langs schilderachtige dijken, het water verkent per boot of geniet van een verfrissende duik in een van de vele meren, de omgeving van Húns heeft voor elk wat wils. Wandelaars kunnen zich vergapen aan de weelderige natuur en historische bezienswaardigheden. En waterliefhebbers kunnen genieten van een leuke boottocht door de kronkelende waterwegen.

Met de fiets naar Epemastate

ETEN EN DRINKEN
 

Na een dag vol activiteiten is er niets zo heerlijk als neerstrijken in een van de gezellige restaurants of knusse koffietentjes in de omgeving. Proef de authentieke smaken van Friesland. Ontdek lekkere streekproducten zoals ambachtelijke kaasjes, typische soepjes en speciaalbiertjes. Of je nou kiest voor een ontspannen lunch aan het water of voor een uitgebreid diner bij kaarslicht, de omgeving van Húns heeft veel verrassingen op het menu.

Met de familie op het terras in Leeuwarden

NATUUR

 

Friesland heeft adembenemende natuur. De Greidhoeke vormt hier geen uitzondering op. Verken de uitgestrekte weilanden met Friese paarden en natuurgebieden met zeldzame vogels. Laat je betoveren door de kleurrijke bloemenpracht en het gezoem van insecten in de zomer. Of geniet van de serene rust van een winterlandschap. In elk seizoen is de natuur in Friesland een lust voor het oog.

Friese paarden achter ons vakantiehuis

CULTUUR

 

Naast natuurlijke schoonheid heeft Friesland ook een rijke culturele traditie die ver teruggaat in de geschiedenis. Bezoek de vele musea die de fascinerende geschiedenis en tradities van de regio tot leven brengen. Of waag je aan een potje kaatsen, de traditionele Friese sport die nog altijd erg populair is. Verken pittoreske dorpjes met hun karakteristieke kerken en historische gebouwen. En laat je betoveren door de bijzondere bezienswaardigheden die in de omgeving van je vakantiehuis in Friesland te vinden zijn.

Jopie Huisman museum in Workum

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 

Fonteinen gemaakt door moderne kunstenaars. Een perfect werkend planetarium gemaakt door iemand die eeuwen geleden woonde in Franeker. We hebben de 11 meest bijzondere bezienswaardigheden voor je op een rij gezet. Plekken die je tijdens je Friesland vakantie niet mag missen. 

Planetarium Franeker

WATERLAND

 

Als waterrijk gebied heeft Friesland talloze mogelijkheden voor liefhebbers van watersport. Huur een zeilboot, verken de uitgestrekte meren en kanalen, en waag je aan een verfrissende duik in het water. Of ga suppen, windsurfen en kitesurfen. Wat je ook gaat doen, een dag op en in het water van Friesland is onvergetelijk.

Zeilboot op het IJsselmeer

Of je nu komt voor de rust en sereniteit van het platteland, de avontuurlijke activiteiten op het water, de smaken van de Friese keuken of de rijke cultuur en geschiedenis van de regio, de omgeving van Húns heeft voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de charme van dit verborgen juweeltje in het hart van Friesland.

bottom of page