top of page
Op een terrasje in Sneek

VAN TERRASJE TOT RESTAURANT.
VAN FRYSK BIER TOT LATTE MACCHIATO. 

 

Of je nou de smaken van de Friese keuken wil ontdekken, wil genieten van een lekker kopje koffie in Leeuwarden of op zoek bent naar culinaire hoogstandjes in de beste restaurants van Ljouwert, Friesland serveert het allemaal. Maak vanuit ons vakantiehuisje in Friesland een culinaire reis. 

DE FRIESE KEUKEN

 

De Friese keuken staat bekend om zijn eenvoud en gebruik van verse, lokale ingrediënten. Vis neemt een prominente plaats in, met gerechten zoals vers gerookte paling en gestoofde snoekbaars. Maar ook vleesgerechten, zoals suddervlees met Friese kruiden en heerlijk mals lamsvlees, zijn geliefd. En laten we natuurlijk de dûmkes, sûkerbôle, droge worst en oranjekoek niet vergeten. 

Proosten in het Wapen van Friesland in Easterlittens

FRIESE RESTAURANTS
 

In de buurt van ons vakantiehuisje in Friesland vind je een scala aan restaurants die de traditionele Friese keuken serveren. Van gezellige eetcafés tot verfijnde eetgelegenheden. Probeer eens een bord dampende snert bij een lokaal eetcafé, of geniet van een stevige portie suddervlees met een glas Beerenburg: een traditionele Friese kruidenbitter.

Wapen van Friesland in Easterlittens

KOFFIETENTJES IN LEEUWARDEN

 

Even geen zin in de espresso-machine van je vakantiehuisje in Friesland? Verken de smalle straatjes van Leeuwarden. En ontdek knusse cafés waar ambachtelijk gebrande koffie wordt geserveerd met een assortiment huisgemaakte lekkernijen. Van fluweelzachte flat whites tot krachtige espresso's, de koffieliefhebber vindt hier zeker zijn perfecte koffie.

Met de familie op het terras van Doppio

RESTAURANTS IN LEEUWARDEN
 

Op zoek naar een gastronomische ervaring in Leeuwarden? Van luxe restaurant tot gezellige bistro, de culinaire kant van Ljouwert bruist. Laat je verrassen door innovatieve gerechten bereid met lokale ingrediënten, geserveerd met een glas voortreffelijke Friese wijn, zoals een Frysling.

Restaurant in Leeuwarden

DE BIEREN VAN FRIESLAND
 

Naast de rijke traditie van sterke dranken zoals Beerenburg, heeft Friesland ook een bloeiende ambachtelijke biercultuur. Lokale brouwerijen, gevestigd in pittoreske steden, produceren een scala aan bieren met karakteristieke smaken. Van verfrissende blondes tot robuuste stouts, er is altijd een lokaal bier dat past bij elke gelegenheid en smaakvoorkeur.

Fries bier Kâld Kletske

DE WIJNEN VAN FRIESLAND
 

Friese wijn is een verborgen schat in het noorden van Nederland. Lokale wijngaarden produceren in Friesland een scala aan smaakvolle wijnen. Variërend van verfrissende witte tot krachtige rode variëteiten, die het unieke terroir van de regio weerspiegelen. Kom proeven en ontdek deze culinaire verrassing.

Frysling Friese wijn
bottom of page