top of page
friesland sept marc anouk-99_edited.jpg

VAKANTIE MET DE HELE FAMILIE IN FRIESLAND.

Familievakanties worden steeds populairder. Gezellig met al je ooms, tantes, neefjes en nichtjes een tijdje gezellig weg naar een zomerhuis. Het versterkt de familiebanden, het is fijn om samen ervaringen op te doen, het is leuk om nieuwe herinneringen te maken en het is natuurlijk ook een stukje goedkoper. Want veel kosten – zoals het vervoer en de accommodatie – kun je dan mooi met z’n allen delen. 

FAMILIEVAKANTIE IN HÚNS

Maar dan wil je natuurlijk wel een familievakantie waar iedereen kan genieten. Van oma tot kleinkind. En van sportieve oom tot culturele tante. Denk dan eens aan ons vakantiehuisje in Friesland. Een leuk recreatiewoning voor de hele familie vlakbij Léons, Winsum, Dronryp en Easterlittens. Hier kan echt iedereen genieten; samen, maar ook individueel. 

Pompebled.svg.png
De hele familie in de woonkeuken
Pompebled.svg.png
Eendje in de sloot achter ons vakantiehuis
Pompebled.svg.png

VOOR TANTES DIE VAN NATUUR HOUDEN

Friesland heeft prachtige natuur met uitgestrekte weilanden, meren, kanalen en waterwegen. Vanuit ons vakantiehuisje kunnen natuurliefhebbers zich helemaal uitleven. Wandelen langs het Jakobspad, fietsen door de weilanden met de schapen en Friese paarden, varen in de Bolswardertrekvaart en zwemmen in het IJsselmeer of in de Waddenzee. En vergeet je verrekijker niet om alle rietzangers, kieviten en buizerds te spotten. 

Kazematten museum in Friesland

VOOR OOMS DIE VAN CULTUUR HOUDEN

Friesland heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Ontdek historische steden zoals Leeuwarden, Harlingen, Sneek, Franeker en Dokkum. Duik in het Fries Museum in Leeuwarden, het Jopie Huisman Museum in Workum of het Kazematten Museum aan de Afsluitdijk. Wandel langs historische plekken zoals het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, het Poptaslot of eeuwenoude molens. 

Pompebled.svg.png

VOOR DE KLEINE NEEFJES

Van het strand bij Makkum tot het Kameleondorp. Van pretparken tot waterparken. En van dierentuinen tot speeltuinen zoals Duinen Zathe. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun lol op in Friesland. Ga naar bijvoorbeeld naar AquaZoo: een waterdierentuin in Leeuwarden waar je meer dan 100 verschillende diersoorten kunt zien. De kinderpret begint trouwens al voor de deur van ons huisje. Met een gigantisch kaatsveld waar kinderen eindeloos kunnen spelen. 

Met de kinderen naar Kameleondorp
Zwemmen in de Bolswardertrekvaart

VOOR HET NICHTJE DAT GEK IS OP WATER

Heerlijk: vakantie in Friesland aan het water. Want zeg je Friesland, dan zeg je watersport. Iedereen kan eindeloos genieten van alle meren en waterwegen die Friesland rijk is. Zwemmen, surfen, suppen, zeilen, kanoën, roeien of varen met ons bootje en ondertussen genieten van de mooie omgeving; de mogelijkheden op het water zijn eindeloos.

 

Huisje met boot huren? Zoek niet verder. 400 meter van ons huisje ligt ons bootje voor je klaar in de trekvaart.

VOOR DE SPORTIEVELINGEN IN DE FAMILIE

Tijdens de familievakantie flink werken aan je conditie. Het kan in Friesland. De Elfstedentocht fietsen, zwemmen, aanschuiven bij een lokale kaats-partij, voetballen op het veld voor onze deur… je spieren hoeven niet op vakantie in Friesland.

De familie tijdens een kaatspartij
Ons bootje in de Bolswardertrekvaart

VOOR DE RUSTZOEKERS ONDER JULLIE

Wil je even helemaal niets om je heen? Dan kun je natuurlijk naar een sauna of wellnesscentrum. Maar rust in Friesland kun je ook dichter bij ons vakantiehuisje in Friesland zoeken. Geniet in onze achtertuin van het uitzicht over de weilanden met Friese paarden, of ga op het bankje zitten in de voortuin om te turen naar het kerkje uit de 13e eeuw. Mag het iets avontuurlijker? Ontdek dan de Wadden. Maak een wadlooptocht, bekijk het bijzondere ecosysteem of bezoek een van de Waddeneilanden.

Pompebled.svg.png

OVERTUIG JE FAMILIE VAN EEN FAMILIEVAKANTIE

Zie je het al helemaal zitten om met oma, tante, neef en zus op vakantie te gaan in Friesland? Dan hebben we hier nog wat extra redenen om ze te overtuigen om samen op vakantie te gaan.

 

Quality time

Een familievakantie biedt de mogelijkheid om quality time door te brengen met de mensen van wie je houdt. Samen ontbijten, spelletjes spelen of gewoon samen op de bank zitten kan al heel waardevol zijn. Het kan moeilijk zijn om in het dagelijks leven tijd vrij te maken voor elkaar, dus een vakantie kan een geweldige manier zijn om samen te ontspannen en nieuwe ervaringen te delen.

Herinneringen maken

Een vakantie met de hele familie kan veel speciale momenten en herinneringen creëren die voor altijd bijblijven. Zeker als je samen dingen gaat doen, mooie plekken bezoekt of gewoon samen lacht, spelletjes doet en plezier maakt.

Gezelligheid

Het delen van een huis met de hele familie kan heel gezellig zijn. Er is altijd wel iemand om mee te praten of om mee te doen aan activiteiten. Dat kan de vakantie nog leuker maken en zorgen voor mooie herinneringen.

Versterken van familiebanden

Samen op vakantie gaan kan de familiebanden versterken en ervoor zorgen dat familieleden zich dichter bij elkaar voelen. Het kan ook helpen om eventuele conflicten of spanningen op te lossen en om onderling begrip en respect te bevorderen. Door samen te zijn en samen dingen te doen, kan je elkaar beter leren kennen en begrijpen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en een betere relatie met elkaar.

Leerzaam

Een vakantie met de hele familie biedt de mogelijkheid om nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken en om samen nieuwe ervaringen op te doen. Dit kan bijvoorbeeld een geweldige manier zijn om kinderen nieuwe dingen te laten leren over de wereld om hen heen en om hun horizon te verbreden.

Goedkoper

Een vakantie met de hele familie kan vaak goedkoper zijn dan wanneer elk gezinslid individueel op vakantie zou gaan. Dit komt doordat veel kosten, zoals accommodatie, vervoer en eten, gedeeld kunnen worden.
 

Susanne en Rebecca in het bootje
Opa en oma in de achtertuin
De kinderen in de boot
Met z'n allen ontbijten in de achtertuin

Al met al zijn er dus veel voordelen aan een vakantie met de hele familie. En dan vooral in Friesland. Want voor iedereen valt er wel wat te beleven. Prachtige natuur, rijke cultuur en geschiedenis, kindvriendelijke activiteiten, watersporten, rust en ontspanning. Er is voor elk gezinslid wel iets te doen en te beleven.

 

En als je kiest voor een familievakantie in Friesland, kom dan naar ons huisje in het rustige dorpje Húns. Met twee badkamers zodat er nooit file is voor het tandenpoetsen, met een riante woonkeuken zodat culinaire familieleden zich helemaal uit kunnen leven, met tal van bordspelletjes om samen te spelen en met drie slaapkamers zodat je met z’n zessen op vakantie kunt. Of acht; dan maken we de slaapbank voor je gereed in onze woonkamer. En als je de twee jongste kleinkinderen laat pitten in de bedstee, dan kun je zelfs met z’n tienen genieten. 

bottom of page