top of page
Winter in Húns

KERSTVAKANTIE IN FRIESLAND. 
MET EEN IJSBAAN VOOR DE DEUR.

Even weg van alle drukte. Maak van de feestdagen rustdagen voor jezelf en voor je familie. Kom nestelen in ons knusse huisje in Friesland en geniet van de natuur die - net als jij - even heerlijk tot rust komt. En als het weer een beetje meezit, dan toveren de dorpsbewoners het kaatsveld om tot een prachtige schaatsbaan. 

RUST EN PRACHTIGE PLAATJES

Het worden stille nachten én stille dagen in Húns. De drukte van alledag lijkt hier letterlijk te zijn bevroren. En dat levert soms betoverende plaatjes op. De laaghangende mist over de weilanden, een waterig zonnetje, bevroren slootjes, rijp op struiken en bomen... Neem je fotocamera mee en een goed boek. Meer heb je niet nodig om te genieten van een wintervakantie in Friesland.

Dun laagje ijs op de sloot achter ons huisje
Pompebled.svg.png
Pompebled.svg.png
De schaatsbaan in Húns

EEN SCHAATSBAAN VOOR DE DEUR

Het kaatsveld voor de deur van ons vakantiehuis in Friesland is de plek waar in vervlogen tijden de terp stond. Alleen de kerk rust nog op het laatste stukje van deze terp. In de winter worden de kaatshandschoenen ingewisseld voor warme wanten. Want als het een beetje meezit, toveren de vorst - en de ijverige dorpsbewoners - het kaatsveld om tot een prachtige schaatsbaan. Bind de ijzers om en glij weg op het natuurijs. Om daarna van koek-en-zopie te genieten in onze knusse woonkeuken.

Kunstwerk in Nationaal Park De Alde Feanen

SCHAATSEN IN FRIESLAND

Friesland is het hart van de Nederlandse schaatscultuur, beroemd om de legendarische Elfstedentocht. Deze iconische tocht der tochten leidt schaatsers over 200 kilometer natuurijs langs elf historische steden. Wanneer het ijs het toelaat, komen duizenden schaatsliefhebbers naar Friesland om deze uitdaging aan te gaan. Naast natuurijs biedt Friesland ook moderne faciliteiten, zoals het Thialf in Heerenveen, een van de snelste schaatsbanen ter wereld. Of je nu een toerrijder of topsporter bent, Friesland is dé plek om de schaatstraditie te ervaren.

bottom of page