top of page
Harlingen.jpg

DE MOOISTE STEDEN VAN FRIESLAND. ONTDEK ZE VANUIT HÚNS.

In Friesland liggen enkele van de meest betoverende steden van Nederland. Van de bruisende hoofdstad Leeuwarden tot charmante havenplaatsen. Laten we een reis maken door de 6 mooiste steden van Friesland. Met een piepklein dorpje als vertrekpunt: Húns.

 

Boek nu je Friesland vakantie in dit kaatsdorp en verken de steden van Friesland.

LEEUWARDEN

 

18 minuten van Húns.

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en architectonische pracht. Als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 heeft Leeuwarden zijn reputatie als cultureel centrum versterkt. Bezoekers kunnen dwalen door de sfeervolle straten, genieten van een drankje op een van de gezellige terrasjes of deelnemen aan een van de vele culturele evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Van de historische gebouwen tot de indrukwekkende Oldehove-toren, Leeuwarden betovert bezoekers.

Leeuwarden,_Netherlands_-_panoramio_(23).jpg

SNEEK
 

24 minuten van Húns.

Sneek, gelegen aan de oevers van het Sneekermeer, is een stad doordrenkt van maritieme geschiedenis en traditioneel vakmanschap. Bekend om zijn beroemde waterpoort en levendige zeilcultuur, trekt Sneek jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Van de karakteristieke grachten tot de bruisende markten en gezellige winkelstraten, Sneek biedt een perfecte mix van erfgoed, activiteiten en ontspanning voor alle leeftijden.

4af7d7d6-5cff-4f12-bbfc-92243e7312f9.jpg

FRANEKER

 

15 minuten van Húns.

Franeker, een juweel in het Friese landschap, staat bekend om zijn prachtige historische gebouwen en wetenschappelijke erfenis. Thuisbasis van het beroemde Eise Eisinga Planetarium, het oudste nog werkende planetarium ter wereld, trekt Franeker wetenschappers en geschiedenisliefhebbers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen dwalen door de kronkelende straatjes, genieten van de prachtige grachten en de rijke geschiedenis van deze betoverende stad ontdekken.

stadhuis-franeker-6-activiteit-1320x985-1024x764_1204393890.jpg

BOLSWARD

17 minuten van Húns.

Bolsward, een charmant stadje met een rijke historie, ademt een sfeer van rust en authenticiteit. Met zijn imposante kerken, schilderachtige grachten en gezellige pleinen, biedt Bolsward een perfecte ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Bezoekers kunnen genieten van een ontspannen wandeling door de historische straten, een bezoek brengen aan de lokale musea en genieten van de traditionele Friese gastvrijheid.

IMG_2673.HEIC

JOURE 
 

32 minuten van Húns.

Joure, gelegen in het hart van Friesland, verwelkomt bezoekers met zijn landelijke charme en ambachtelijke tradities. Bekend om de beroemde koffiebranderij van Douwe Egberts ademt Joure een sfeer van gezelligheid en gastvrijheid. Bezoekers kunnen genieten van een rustige fietstocht door de stad, een bezoek brengen aan de lokale ambachtelijke winkels en zich onderdompelen in de authentieke Friese cultuur.

Joure,_straatzicht_met_kerk_foto4_2011-04-26_17.19.jpg

HARLINGEN

22 minuten van Húns.

Harlingen, een pittoreske havenstad aan de Waddenzee, is een ware traktatie voor liefhebbers van maritieme geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Met zijn imposante haven, charmante grachten en historische gebouwen, betovert Harlingen bezoekers met zijn unieke karakter. Van een ontspannen wandeling langs de kust tot een spannende zeiltocht op zee, Harlingen biedt een onvergetelijke ervaring voor alle liefhebbers van de zee en de historie.

Harlingen.jpg
bottom of page