top of page
Buizerd in het weiland bij Húns

DE NATUUR VAN FRIESLAND.

ONTDEK HET VANUIT HÚNS. 

Welkom in de adembenemende natuur van Friesland. Met uitgestrekte natuurgebieden en rijke biodiversiteit. Van de glooiende heuvels van het Gaasterland tot de uitgestrekte wetlands van De Alde Feanen. 

 

Boek snel je vakantiehuis in Friesland en geniet van de natuur. 

NATUURGEBIEDEN

 

Ontdek de diversiteit in natuur van je Friesland vakantie. Het Gaasterland, met zijn glooiende heuvels, dichte bossen en idyllische meren, is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Verken de kronkelende paden, bewonder de kleurrijke bloemenpracht en geniet van het adembenemende uitzicht op het weidse landschap.

 

Voor liefhebbers van vogels en wetlands is De Alde Feanen een must-see bestemming. Dit uitgestrekte moerasgebied herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan vogels, waaronder zeldzame soorten zoals de purperreiger. Laat je betoveren door het geluid van rietvogels, het gekwaak van de kikkers en de rustgevende stilte van dit unieke natuurgebied.

Oudemirdumerklif

VOGELS SPOTTEN

 

Friesland is een paradijs voor vogelliefhebbers. Met een overvloed aan typische vogelsoorten die de regio hun thuis noemen. Van majestueuze zeearenden die hoog boven de Waddenzee zweven tot kleurrijke grutto's die foerageren in de weilanden. Breng een bezoek aan de vele vogelkijkhutten langs de kustlijn en in de wetlands, en zie met eigen ogen waarom Friesland een topbestemming is voor vogelspotters.

En je hoeft niet eens ver weg. Plof met een verrekijker neer in onze achtertuin en spot de kieviten, meerkoetjes en buizerds die langskomen. 

Vogelkijkhut Skrok

FRIESE PAARDEN

 

Bewonder hun glanzende zwarte vachten, weelderige manen en krachtige gestaltes terwijl ze rustig grazen in de uitgestrekte weilanden. Breng een bezoek aan een van de vele Friese paardenfokkerijen en ontdek de eeuwenoude band tussen mens en paard die diep geworteld is in de Friese cultuur. Of geniet gewoon vanuit onze zonnige achtertuin van de paarden aan de overkant van de opvaart.

DSC02030.jpg
bottom of page