top of page
af50c0_d9bc91f0babd4f02935ab9bd67f19cb3~mv2.jpg

HERINNERINGEN AAN HÚNS. 

DE VEHALEN VAN REBECCA.

Ook al ben ik opgegroeid in Haarlem, mijn tweede thuis is Húns. Zodra er dan ook werd gepraat over het verkopen van ons vakantiehuisje in Friesland, stond ik te vechten tegen de tranen. Doordat mijn ouders het zomerhuis hebben overgenomen hoef ik gelukkig nog lang geen afscheid te nemen van ons Friese, authentieke vakantiehuisje. En dit is waarom ik nu al zin heb in alle vakanties in Friesland die nog gaan komen:

HET KAATSVELD

Als je Húns binnenrijdt valt het kaatsveld als eerste op. De voortuin van het vakantiehuisje is misschien wat klein, maar dat wordt groots gecompenseerd door het kaatsveld voor de deur. Met een beetje mazzel maakt het dorp er in de winter een schaatsbaan van en staat er in de zomer een klein kermisje. Honkballen op het kaatsveld, dat is mijn favoriete activiteit. Maar of er nou wordt gevoetbald, geschaatst, geschommeld of gekaatst; het veld zorgt hoe dan ook voor ontzettend veel plezier. 

Pompebled.svg.png
DSC01302.JPG
Pompebled.svg.png
DSC02152.JPG

DE ACHTERTUIN

Voordat je het huisje binnenloopt, zorgt de grote, kleurrijke achtertuin voor een warm welkom. Die achtertuin is dé plek waar ik mijn fijnste Húns-herinneringen aan te danken heb. Herinneringen over zonovergoten ontbijtjes in mijn pyjama, uitzicht op grazende Friese paarden, klieren in de gigantische hangmat en met de hele familie genieten van koffie met oranjekoek (een Fries gebakje wat zeker het proberen waard is!). De achtertuin is een plek wat gaat zorgen voor nog veel meer herinneringen. En misschien ook wel voor jou.

Pompebled.svg.png
76a84480-6a9d-4e6a-afb1-373de6d9f1d7.jpg

DE BEDSTEDE

Het meest authentieke gedeelte van het vakantiehuisje is de bedstede. Vroeger viel ik daar in slaap met geroezemoes op de achtergrond van mijn kaartende familie in de huiskamer. Mijn broertje kan de bedstede nog niet loslaten en heeft daar vorige zomer nog met zijn lange lichaam geslapen en filmpjes gekeken. Groot gelijk hoor, want dat gezellige, knusse gevoel wens ik iedereen toe. 

Pompebled.svg.png

VAREN IN DE BOALSERTER FEART

Vijf minuutjes lopen van ons vakantiehuis in Friesland en je staat bij ons bootje. Vanaf daar kan je varen naar nabijgelegen dorpjes of kan je aanmeren op elk willekeurige weiland voor een picknick.

 

Varen doe ik het liefst met de surfplank achter de boot waar iedereen altijd stuk voor stuk vanaf valt. Hierdoor is het stiekem sneller om naar Baard of Oosterlittens te lopen, maar op de surfplank is het wel verreweg het leukst. 

Pompebled.svg.png
DSC01449 2.jpg
DSC00644.JPG

VAKANTIE IN EIGEN LAND

Al zolang ik mij kan herinneren hebben wij vakantie na vakantie met de hele familie doorgebracht in Húns. Dat heerlijke vakantiegevoel ligt voor mij maar op 1,5 uur afstand. Een korte rit in de auto leidt tot alle bovenstaande geluksmomenten, een andere omgeving, een andere geur en het verdwijnen van mijn dagelijkse werkroutine. Dus, ik stap even in de auto. 

 

Oant Sjen (tot ziens)!

Pompebled.svg.png
bottom of page