top of page

HET FRIESE PAARD; EEN ICOON IN ONZE ACHTERTUIN IN HÚNS.

Friese paarden zijn een bijzondere en uniek ras. Ze staan bekend om hun schoonheid, intelligentie en goede karakter. Friese paarden zijn ook erg geliefd vanwege hun beweeglijkheid en uithoudingsvermogen, wat ze ideaal maakt voor diverse disciplines, zoals dressuur, mensport en rijden in koetsen.

Doe de gordijnen open van je slaapkamer in ons vakantiehuis in Friesland en je staat oog in oog met deze prachtige dieren. En als je een kopje koffie drinkt in de achtertuin, staan ze vaak nieuwsgierig naar je te kijken.

1000 JAAR OUD

 

De Friese paarden zijn al meer dan 1000 jaar oud en zijn een van de oudste paardenrassen ter wereld. Ze zijn ontstaan in de provincie Friesland, waar ze al eeuwenlang worden gefokt en getraind. De Friese paarden hebben hun bekendheid vooral te danken aan hun unieke uiterlijk. Ze hebben een atletisch en elegant postuur, met een lange manen en staarten en een kenmerkende korte staart. Ook hebben ze vaak een prachtige zwarte vacht, hoewel ze ook voorkomen in andere kleuren, zoals bruin en grijs.

IMG_2459.jpeg

INTELLIGENT

 

Friese paarden zijn erg intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zijn bekend om hun werklust en bereidheid om te werken met mensen, wat ze ideaal maakt voor diverse paardensporten. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg geschikt voor dressuur, waarbij ze laten zien hoe beweeglijk en lenig ze zijn. 

IMG_2191.jpeg

VRIENDELIJK

 

Friese paarden zijn ook erg geliefd vanwege hun rustige en vriendelijke karakter. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en kunnen goed overweg met kinderen. Dit maakt ze ideaal voor rijlessen en andere activiteiten met kinderen. Ook zijn ze vaak te zien in koetsen, waarbij ze laten zien hoe krachtig en betrouwbaar ze zijn. uit over het weiland en hebben we dan ook tot Paardenkamer gedoopt.

huins 2007 - 03.jpg

FOKKERIJ

 

In Friesland zijn er veel plekken waar je Friese paarden van dichtbij kunt bewonderen en kunt leren over hun afkomst en geschiedenis. Bij sommige stoeterijen en stallen kun je de paarden van heel dichtbij zien en zelfs een stukje meerijden in een Friese sjees.  

 

Stoeterij Het Swarte Paert

34 minuten van Húns

Binnenwei 13A in Hemrik

0516-471717

https://swartepaert.nl/groepsbezoeken/

Stal De Noeste Hoeve

17 minuten van Húns

G Japiksweg 20 in Witmarsum

0517-532358

http://www.noestehoeve.nl/

DSC02152.JPG

PAARDENKAMER

 

Boek een vakantie in onze recreatiewoning. In onze achtertuin sta je oog in oog met de Friese paarden in het weiland. Een van onze slaapkamers kijkt uit over het weiland en hebben we dan ook tot Paardenkamer gedoopt.

Boek snel je Friesland vakantie >

WhatsApp Image 2020-07-22 at 14.55.57.jpeg
bottom of page