top of page
Het Wapen van Friesland in Easterlittens

PROEF DE FRIESE KEUKEN
BIJ DEZE RESTAURANTS

In het hart van Friesland, omgeven door uitgestrekte weilanden en waterwegen, ligt het pittoreske dorpje Húns. Klein van formaat, maar de omliggende regio is rijk aan gastvrijheid en traditionele Friese smaken. Ben je op zoek naar een authentieke Friese eetervaring? Stap dan eens binnen bij deze restaurants op steenworp afstand van Húns 16; een leuke vakantiewoning in Friesland voor de hele familie.  

HET WAPEN VAN FRIESLAND

 

5 km van Húns.

Gelegen in het charmante dorpje Easterlittens, is Het Wapen van Friesland een traditioneel restaurant dat bekend staat om zijn warme gastvrijheid en heerlijke Friese gerechten. Met een gezellige sfeer en een menu vol met lokale favorieten, is dit de perfecte plek om te genieten van een smaakvolle maaltijd na een dag vol ontdekkingen in de regio.

https://www.hetwapenvanfriesland.nl/

06-46244788

It Plein 2 in Easterlittens

Het Wapen van Friesland in Easterlittens

EETCAFÉ JONKER SIKKE

 

7 km van Húns.

In het schilderachtige dorpje Jellum, vind je eetcafé Jonker Sikke. Dit gezellige eetcafé biedt een ontspannen sfeer en een menu vol met heerlijke Friese gerechten. Van huisgemaakte gehaktballen tot versgebakken Fryske dúmkes, hier vind je alle klassiekers van de Friese keuken om van te genieten.

https://www.jonkersikke.nl/

058-2519569

Hegedyk 22 in Jellum

Eetcafé Jonker Sikke

FARSK

 

8 km van Húns.

Gelegen in het dorpje Britswert, biedt Farsk een unieke en eigentijdse benadering van de Friese keuken. Dit gezellige restaurant, gehuisvest in een prachtig gerenoveerde boerderij, staat bekend om zijn innovatieve lunchgerechten bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Hier maak je een smaakvolle reis door de moderne Friese keuken. Vergeet niet om de heerlijke Friese kaasplank te proberen, met een selectie van ambachtelijke kazen uit de regio, voor een authentieke smaakervaring.

 

https://farskbritswert.nl/

06-42440520

Kleasterdyk 2 in Britswert

Farsk in Britswerd

POORT VAN FRANEKER

 

10 km van Húns.

Gelegen in het historische stadje Franeker, biedt Poort van Franeker een combinatie van gastronomische gerechten en gastvrijheid. Dit charmante restaurant, gevestigd in een prachtig pand, staat bekend om zijn verfijnde keuken en een uitgebreide wijnkaart. Met een menu dat zowel klassieke gerechten als moderne creaties omvat, is dit de ideale plek om te genieten van een uitgebreid diner na een dag vol ontdekkingen in Franeker zoals het Kaatsmuseum en het Eise Eisinga Planetarium.

poortvanfraneker.nl

0517-392124

Stationsweg 1 in Franeker

Poort van Franeker

EETCAFÉ IT READE HYNDER

 

9 km van Húns.

In het gezellige dorpje Wommels vind je eetcafe it Reade Hynder, een populaire eetgelegenheid die bekend staat om zijn huiselijke sfeer en smaakvolle gerechten. Met een menu dat een mix van traditionele Friese gerechten en internationale favorieten biedt, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een stevige maaltijd na een dag op het platteland of gewoon wilt genieten van een drankje aan de bar, hier voel je je altijd welkom.

itreadehynder.nl

0515-331224

Het Noard 6 in Wommels

It Reade Hynder

LOKAAL OP HATSUM

 

4 km van Húns.

Omgeven door de rustige Friese natuur, biedt Restaurant Lokaal Op Hatsum een unieke eetervaring waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten. Dit gezellige restaurant, gevestigd in een gerestaureerde boerderij, staat bekend om zijn  gastvrijheid en een menu dat de culinaire tradities van Friesland weerspiegelt. Probeer zeker de ambachtelijke vleesgerechten voor een ware culinaire verwennerij.

https://lokaalophatsum.nl/

0517-231688

Hatzum 13 in Dronryp

Lokaal Op Hatsum
bottom of page