top of page

DE WADDENZEE EN DE EILANDEN.
ONTDEK HET VANUIT HÚNS.

De Waddenzee is een UNESCO Werelderfgoedlocatie. En dat is niet voor niets. Het is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. Gelegen aan de noordkust van Nederland, strekt deze uitgestrekte kustlijn zich uit van Den Helder in het zuiden tot aan Denemarken in het noorden. De Waddeneilanden, die als parels in deze zee liggen, bieden een ongerept toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, strandliefhebbers en avonturiers. Laten we eens kijken naar enkele van de betoverende Waddeneilanden en de unieke ervaringen die ze te bieden hebben.

TERSCHELLING

 

Een eiland van contrasten. 2 uur en 3 kwartier van Húns.

Verblijf je een weekje in ons vakantiehuisje in Húns? Ga dan ook een dag of twee naar Terschelling. Het op een na grootste Nederlandse Waddeneiland staat bekend om zijn gevarieerde landschap. Van uitgestrekte duinen tot levendige bossen. Vanuit Húns is Terschelling gemakkelijk te bereiken met de veerboot vanuit Harlingen, die ongeveer 2 uur duurt. Eenmaal aangekomen op het eiland kun je genieten van fiets- en wandeltochten door de duinen, een bezoek brengen aan het iconische vuurtoren de Brandaris en deelnemen aan culturele evenementen zoals het Oerol Festival, een jaarlijks terugkerend kunst- en theaterfestival.

Brandaris,_Terschelling_-_panoramio_(1)_edited.jpg

AMELAND

 

Een eiland van rust. 1,5 uur van Húns.

Prima om een dagje te doen als je in ons zomerhuis verblijft. Ameland ligt ten westen van Terschelling en staat bekend om zijn rustige en ontspannen sfeer. Vanuit Húns is Ameland eenvoudig te bereiken met de veerboot vanuit Holwerd. Het boottochtje duurt ongeveer 45 minuten. Het eiland biedt prachtige fiets- en wandelpaden langs de duinen en de kustlijn, evenals charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden zoals de Vuurtoren van Ameland die in 1880 werd gebouwd in opdracht van koning Willem III.

Ameland-wadden-boot-overnachten-activiteiten_edited.jpg

SCHIERMONNIKOOG

Het meest intieme eiland. 1,5 uur van Húns.

Ook het kleinste bewoonde Nederlandse Waddeneiland kun je prima in één dag bezoeken vanuit je vakantiehuis in Friesland. Schiermonnikoog is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Schiermonnikoog te bereiken met de veerboot vanuit Lauwersoog. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Eenmaal op het eiland kun je genieten van uitgestrekte stranden, kwelders, duinlandschappen en prachtige wandel- en fietsroutes. Schiermonnikoog staat bekend om zijn rijke flora en fauna, met veel zeldzame vogelsoorten die het eiland thuis noemen.

shutterstock_1609497601_widescreen_large-1620117799.jpg

WADLOPEN

Een unieke ervaring. 3 kwartier van Húns.

Een van de meest unieke ervaringen die de Waddenzee te bieden heeft, is wadlopen. Bij laag water onthult de zee een uitgestrekt wadlandschap vol geulen, slikvelden en zandbanken, dat te voet kan worden verkend. Vanuit Lauwersoog worden regelmatig georganiseerde wadlooptochten aangeboden, waarbij ervaren gidsen deelnemers meenemen op een avontuurlijke reis door dit dynamische en fascinerende ecosysteem. Tijdens het wadlopen krijgen deelnemers de kans om zeehonden te spotten, zeeschelpen te verzamelen en meer te leren over de unieke flora en fauna van de Wadden.

60347801_2117194628393242_6564203345467146240_o_edited.jpg

AFSLUITDIJK WADDEN CENTER

25 minuten van Húns.

Voor degenen die het Waddengebied willen verkennen zonder de eilanden te bezoeken, biedt het Afsluitdijk Wadden Center een uitstekende gelegenheid om meer te leren over dit unieke natuurgebied. Gelegen aan de Afsluitdijk, tussen Noord-Holland en Friesland, biedt dit educatieve centrum tentoonstellingen, interactieve displays en informatie over de geschiedenis, cultuur en ecologie van de Wadden. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over het belang van het gebied voor trekvogels, zeehonden en andere dieren, evenals de uitdagingen waarmee het gebied wordt geconfronteerd in het licht van klimaatverandering en menselijke activiteit.

https://afsluitdijkwaddencenter.nl/

0515-238208

Afsluitdijk 1c in Kornwerderzand

IMG_2277.jpeg

De Waddenzee en de Waddeneilanden bieden een unieke kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rust, schoonheid en diversiteit van de natuur. Onze recreatiewoning in het hart van Friesland is daar een ideale uitvalbasis voor. Of je nu de levendige cultuur van Terschelling wilt ervaren, de serene rust van Ameland wilt opzoeken of de wilde schoonheid van Schiermonnikoog.

bottom of page