top of page
De jaarlijkse kermis in Húns

GROOTSE AVONTUREN VOOR DE KLEINE BEZOEKERS VAN HÚNS. 

Friesland heeft enorm veel leuke attracties en activiteiten voor gezinnen met kinderen. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenavonturen of leuke educatieve ervaringen, je Friesland vakantie heeft het. Hier zijn onze tips om te doen als je in ons vakantiehuisje in Húns verblijft. 

KAMELEONDORP IN TERHERNE

 

27 minuten van Húns

Stap in de wereld van de Kameleon-boekenreeks van schrijver Hotze de Roos in het betoverende Kameleondorp in Terherne. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten terwijl ze varen in een replica van de boot van Hielke en Sietse, avonturen beleven in de speeltuin en zich verkleden als echte schippers. Het is een geweldige manier om de geliefde verhalen tot leven te brengen en een onvergetelijk dagje uit te beleven.

https://kameleonterherne.nl/

0566-689910

Koailân 2 in Terherne

kameleondorp

AQUAZOO IN LEEUWARDEN

 

25 minuten van Húns

Een bezoek aan Aquazoo in Leeuwarden is een fascinerende reis door de onderwaterwereld en de wereld van exotische dieren. Kinderen kunnen hun favoriete dieren ontmoeten, van kleurrijke vissen tot speelse otters en majestueuze ijsberen. Met interactieve tentoonstellingen en educatieve presentaties is Aquazoo zowel leuk als leerzaam voor het hele gezin.

https://www.aquazoo.nl/

0511-431214

De Groene Ster 2 in Leeuwarden

b260a419-e4ff-45d2-b98e-79cc5339360b.jpg

ZWEMMEN 

Op zoek naar wat verfrissing op een warme zomerdag? Duik dan in een van de vele zwembaden in Friesland, zoals De Blauwe Golf in Leeuwarden. Met glijbanen, speeltoestellen en peuterbaden is er genoeg waterpret voor alle leeftijden. Laat de kinderen spetteren terwijl je ontspant in de zon of geniet van een verfrissende duik zelf.

 

Lees onze tips over zwemmen in de buurt van Húns >

zwembad-de-blauwe-golf-leeuwarden-overzicht_1920x1280x.jpg

KINDERBOERDERIJ IN LEEUWARDEN

18 minuten van Húns

Breng een dag door op de kinderboerderij bij Leeuwarden en laat de kleintjes kennismaken met het boerenleven. Van knuffelen met schattige konijntjes tot het voeren van geiten en kippen, er is genoeg te beleven en te ontdekken. Leerzaam en leuk, deze kinderboerderij is een favoriete bestemming voor gezinnen.

https://kinderboerderijleeuwarden.nl/

058–2129256

Jeugdweg 3 in Leeuwarden

fp13geiten.jpg

HET STRAND VAN MAKKUM

 

24 minuten van Húns

Zandkastelen bouwen, zwemmen in het verfrissende water en genieten van de zon - het kindvriendelijke strand van Makkum heeft alles voor een perfecte stranddag met het gezin. Met ondiep water en zachte zandstranden is het een ideale plek voor jonge kinderen om veilig te spelen terwijl ouders ontspannen.

Mathijs117.jpg

SPIJKERDORP IN DRACHTEN

 

26 minuten van Húns

Stimuleer de creativiteit en het bouwplezier van je kinderen in het Spijkerdorp in Drachten. Hier kunnen kinderen hun eigen fantasiewereld bouwen met behulp van hamers, spijkers en hout. Het is een geweldige manier om hun bouwvaardigheden te ontwikkelen terwijl ze plezier hebben met andere kinderen.

https://www.spijkerdorp.nl/

0512-522488

Tjaarda 444 in Drachten

speeltuin-spijkerdorp-kinderen-aan-het-bouwen.jpg

SANJES SAFARI IN FEANWÂLDEN

 

27 minuten van Húns

Laat de kinderen hun energie kwijtraken in het uitgestrekte speelparadijs Sanjes Safari in Feanwâlden. Met klimrekken, glijbanen, trampolines en nog veel meer, is er genoeg te doen om de hele dag te vermaken. Bovendien biedt het park ook buitenactiviteiten zoals minigolf en een dierenweide.

https://sanjessafari.nl/

0511-477390

De Sânjes 4 in Feanwâlden

-sanjesfertier-grootdsc00181-180420-00181_800x600xm.jpg

AFSLUITDIJK WADDEN CENTER

22 minuten van Húns

Educatief en boeiend, het Afsluitdijk Wadden Center neemt gezinnen mee op een reis door de geschiedenis, ecologie en techniek van de Afsluitdijk. Met interactieve tentoonstellingen en adembenemende uitzichten over het Waddengebied, is het een leerzame ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

https://afsluitdijkwaddencenter.nl/

0517-723026

Afsluitdijk 1c in Kornwerderzand

IMG_2277.jpeg

DUINEN ZATHE IN APPELSCHA

 

40 minuten van Húns

Spanning en sensatie wachten op gezinnen in Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha. Met attracties variërend van draaimolens en achtbanen tot waterpret en een speeltuin, is er voor elk wat wils. Geniet van een dag vol plezier en avontuur in dit gezinsvriendelijke pretpark.

https://www.duinenzathe.nl/

0516-430395

Noorder Es 1 in Appelscha

20201012_143539-scaled.jpg

SPEELBOS AVENTOER IN BURGUM

 

23 minuten van Húns

Laat kinderen de natuur ontdekken en avonturen beleven in Speelbos Aventoer in Burgum. Met natuurlijke speeltoestellen, wandelpaden en picknickplaatsen is het de perfecte plek voor een dagje buitenpret. Laat de kinderen klimmen, klauteren en ontdekken in dit prachtige bosrijke gebied.

https://www.aventoer.nl/

0511-464578

Meester WM Oppedijk van Veenweg 22-G in Burgum

1569570910.jpg
bottom of page