top of page
aeckingermeer-dsc5108-gezin-zwemmen-kleine-kinderen-strandje.jpg

VAN TREKVAARTEN TOT STRANDJES.
EN VAN ZWEMBADEN TOT PLASSEN. 

Van de uitgestrekte kustlijn van het IJsselmeer tot de schilderachtige trekvaarten en de verfrissende plassen. In Friesland waterland heb je enorm veel locaties om lekker te zwemmen. Buiten én binnen. Tijdens je Friesland vakantie kun je elke dag wel ergens anders in het water duiken. 

IJSSELMEERSTRAND BIJ MAKKUM

 

24 minuten van Húns

Het IJsselmeer, een van de grootste zoetwatermeren van Nederland, biedt een uitstekende gelegenheid om te zwemmen bij het strand van Makkum. Met zijn uitgestrekte zandstrand en kalme water is het een favoriete bestemming voor liefhebbers van zon en zee. Zwemmers kunnen hier genieten van verkoelende duiken terwijl ze omgeven zijn door het weidse uitzicht over het meer. Het water bij Makkum is lekker ondiep waardoor het ook een ideale plek is om te leren surfen. 

20200731_120856.jpg

DUIK IN DE TREKVAART

1 kilometer van Húns

De Friese jeugd vermaakt zich de hele zomer in de vele trekvaarten. Ook onze kinderen vonden de Bolswardertrekvaart soms een stuk leuker en avontuurlijker dan het zwembad. En de echte waaghalzen fietsen naar Easterlittens. Om vanaf de brug in de Franekervaart te springen en als beloning een ijsje te scoren bij de camping.

it-kruswetter-paviljoen-400261361_1884869225.jpg

ZWEMMEN IN PLASSEN EN MEREN

 

In Friesland zijn er verschillende plassen en meren waar je uitstekend kunt zwemmen. Hier zijn enkele van de populaire zwemlocaties:

 

De Groene Ster.

23 minuten van Húns.

Vlakbij Leeuwarden. Een prachtig meer met aangenaam zwemwater. Het gebied heeft ook strandjes en grasvelden waar je kunt zonnebaden en picknicken.

 

Het Slotermeer.

43 minuten van Húns.

Dit meer, gelegen in Zuidwest-Friesland, is een favoriete bestemming voor zwemmers en watersportliefhebbers. Ideaal voor een verfrissende duik en diverse wateractiviteiten.

 

Het Sneekermeer.

22 minuten van Húns.

Het Sneekermeer, gelegen nabij Sneek, is een van de grootste meren van Friesland en een populaire bestemming voor recreatieve zwemmers. Met zijn uitgestrekte wateroppervlakte en verschillende strandjes langs de oevers, is er genoeg ruimte om te zwemmen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

 

Het Nannewiid.

30 minuten van Húns.

Dit meer, gelegen in de buurt van Oudehaske, is een rustige en afgelegen plek om te zwemmen. Het Nannewiid is een favoriete bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers.

 

Het Bergumermeer.

33 minuten van Húns.

Het Bergumermeer, gelegen in Noordoost-Friesland, biedt uitstekende zwemmogelijkheden en watersportactiviteiten. Met zijn kalme water en goed onderhouden strandjes, is het Bergumermeer een populaire keuze voor zwemmers van alle leeftijden.

3449.jpg

OPENLUCHT ZWEMBADEN

 

Voor wie op zoek is naar de perfecte combinatie van voorzieningen en natuurlijke schoonheid, bieden de openluchtzwembaden van Friesland een uitstekende optie.

 

Zwembad De Klomp

9 minuten van Húns

Het zwembad van Wommels, met zijn ruime zwembaden en groene omgeving, is een favoriete bestemming voor gezinnen en recreanten. Met glijbanen, speeltoestellen en ligweiden is er voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar actie of ontspanning

 

https://zwembaddeklomp.nl/

0515-331225

Walperterwei 27A in Wommels

 

Zwembad Mounewetter

19 minuten van Húns

Zwembad Mounewetter heeft diverse zwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Met zwemplezier voor alle leeftijden. Het zwembad is een ideale bestemming is voor gezinnen.

 

https://www.mounewetter.nl/

0517-531967

Mouneplein 5 in Witmarsum

 

Zwembad It Gryn

22 minuten van Húns

Zwembad It Gryn in Stiens is een veelzijdige locatie voor waterplezier en sportieve activiteiten. Met een groot zwembad, peuterbad en glijbaan is het geschikt voor alle leeftijden. Het biedt zwemlessen, aquasporten en ruimte voor recreatie

 

https://www.bvsport.nl/accommodation/zwembad-it-gryn/

058-2572400

Ieleane 1 in Stiens 

Opening-buitenseizoen-It-Gryn-29-maart-2021-002-3-600x400.jpg

OVERDEKTE ZWEMBADEN
 

In Friesland zijn verschillende overdekte zwembaden te vinden die populair zijn onder zowel lokale bewoners als toeristen. Hier zijn enkele van de populaire overdekte zwembaden in de provincie Friesland.

 

Zwembad De Blauwe Golf

15 minuten van Húns.

Dit moderne zwembadcomplex biedt een scala aan faciliteiten. Waaronder een groot recreatiebad met golfslag en stroomversnelling, een wedstrijdbad, glijbanen, een peuterbad en whirlpool.

 

https://www.bvsport.nl/accommodation/zwembad-de-blauwe-golf/

058-2131001

Jelsumerstraat 12 in Leeuwarden

 

Zwembad It Gryn

22 minuten van Húns.

Verwarmd binnenbad met verschillende waterattracties, zoals een glijbaan en een whirlpool.

 

https://www.bvsport.nl/accommodation/zwembad-it-gryn/

058-2572400

Ieleane 1 in Stiens

 

Zwembad Bloemketerp

15 minuten van Húns

Verwarmd binnenbad met glijbaan en peuterbad. Het zwembad organiseert ook zwemlessen en aquasportlessen voor alle leeftijden.

 

https://zwembadbloemketerp.nl/

0517-395874

Burg. J. Dijkstraweg 11 in Franeker

 

Subtropisch Zwembad Swimfun

31 minuten van Húns

iEen populaire bestemming met glijbanen, golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbaden.

 

https://swimfun.nl/

0513-417648

Sewei 3 in Joure.

zwembad-de-blauwe-golf-leeuwarden-overzicht_1920x1280x.jpg
bottom of page