top of page

Horecahotspots in Leeuwarden

Bijgewerkt op: 17 apr.

15 minuutjes in de auto vanaf Húns en je zit in Leeuwarden! Grote kans dat jij ook even een bezoekje brengt aan deze fijne stad. Onze eerste tip: parkeer bij de Oldehove. Dan heb je meteen de scheve toren van Friesland kunnen bewonderen. Benieuwd waar je daarna lekker kan ontbijten, lunchen, borrelen of dineren? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet!1. Stek


Stek is de perfecte plek voor eigenlijk alles. Ze hebben goede koffie, lekker gebak, lunch én diner! Allemaal bereid met verse en biologische ingrediënten. Het gezellige en hippe restaurant zit in het oude brugwachtershuisje van Leeuwarden en heeft een zonnig terras aan het water. Je kan Stek al spotten als je richting de Oldehove rijdt om te parkeren.


Harlingersingel 2, Leeuwarden

@stek_leeuwarden2. Nørd Conceptstore


Yes, je leest het goed; Nørd is eigenlijk een winkeltje (en een héle leuke ook). Toch mag Nørd niet op deze lijst ontbreken, want hier schenken ze de lekkerste koffie in Leeuwarden. In hun koffiemaler vind je specialty coffee van Bocca. Romige cappuccino’s drinken terwijl je wordt verleid door al het moois in de winkel... Wat wil je nog meer?


Sint Jacobsstraat 15, Leeuwarden

@nord_conceptstore3. Blokhuispoort


Een plek die je niet mag missen is de oude gevangenis van Leeuwarden: de Blokhuispoort. Hier vind je niet 1, maar wel 3 (!) fijne horecaplekken voor koffie, lunch, borrel en diner. Tussen de muren van de oude gevangenis zit allereerst Bajes Beach, wat misschien wel het meest unieke terras is van Leeuwarden. Overdekt of in de zon. Op een ligbed in het zand of aan de lange biertafels. Bij Bajes Beach kan het echt allemaal. Als je liever op een terras aan de gracht wil genieten van biologische en lokale ingrediënten, kan je doorlopen naar Proefverlof. Binnen in de Blokhuispoort vind je ook nog eens een bibliotheek (dbieb) en eetcafé de Bak.


Blokhuisplein 40, Leeuwarden

@bajesbeach

@proefverlof

@welkombijdbieb4. Post-Plaza Grand Café


Nóg zo’n fijne koffiehotspot, met een eigen koffiebranderij! Vroeger was deze locatie het postkantoor van Leeuwarden. Nu is het een indrukwekkende plek om te lunchen en dineren. Geloof ons; je zult versteld staan van het historische pand. En als het weer het toelaat, kan je lekker plaatsnemen op hun terras of in de binnentuin!


Tweebaksmarkt 25-27, Leeuwarden

@postplaza5. Bagels & Beans Leeuwarden


Onze guilty pleasure is toch echt wel Bagels & Beans, want dat is gewoon in elke stad lekker. Deze locatie zit ook nog eens gezellig aan een gracht, met een klein maar fijn terras.


Kelders 3

@bagelsbeansleeuwarden6. Roast


Cocktails, een binnentuin, een terras aan en op een gracht, gezelligheid, eten van hoge kwaliteit en een indrukwekkend interieur: dat is Roast! Met goed en slecht weer is dit dus een heerlijke plek om te dineren middenin het centrum van Leeuwarden.


Nieuwestad 63-65, Leeuwarden

@roastleeuwarden7. Huize Kwast


Roast is omringd door nog vele andere restaurantjes. Stuk voor stuk met grote terrassen aan de gracht of op een bruggetje. Eén daarvan is Huize Kwast, waar wij soms te vinden zijn voor kaasfondue!


Nieuwestad 75

@huizekwast8. Lazy Lemon


Voor comfort food en een relaxte sfeer is Lazy Lemon een hele fijne plek. Door de gezelligheid binnen en het hippe interieur, is dit een restaurant waar wij graag naartoe gaan als het geen terrasweer is. Ze serveren een uitgebreid ontbijt, huisgemaakt gebak, lunch en diner. Onze tip: probeer de pancakes!


Ruiterskwartier 135a

@lazylemon_lwd176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page