top of page
IMG_2301.jpeg

SURFEN EN SUPPEN IN FRIESLAND.
DIT ZIJN ONZE TIPS.

Friesland staat bekend om zijn uitgestrekte meren, kanalen en natuurlijk de uitdagende Waddenzee. In deze waterrijke omgeving kun je dus ook heerlijk surfen en suppen. Of je nu een ervaren surfer bent of een beginner die op zoek is naar avontuur. Dit zijn onze tips voor je plank of board. 

KITESURFEN BIJ KORNWERDERZAND

 

24 minuten van Húns.

Voor de liefhebbers van kitesurfen is er geen betere plek in Friesland dan de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Deze locatie staat bekend om zijn krachtige wind en uitgestrekte wateroppervlak, waardoor het een paradijs is voor kitesurfers. Met de constante wind die over de dijk waait, biedt deze plek ideale omstandigheden voor zowel beginners als gevorderden. De ruimte en de wind maken het mogelijk om indrukwekkende sprongen te maken en de adrenaline te voelen terwijl je over de golven scheert.

IMG_2303.jpeg

WINDSURFEN BIJ MAKKUM

 

25 minuten van Húns.

Voor diegenen die de kunst van het windsurfen willen leren, is Makkum de place to be in Friesland. Het ondiepe water van dit prachtige kustplaatsje biedt ideale omstandigheden voor beginners om hun vaardigheden te ontwikkelen. De beschutting van de nabijgelegen dijken zorgt voor kalme wateren, terwijl de constante wind ervoor zorgt dat je genoeg kracht hebt om over de golven te glijden. Met windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor alle niveaus, is Makkum de perfecte plek om je eerste stappen te zetten in deze opwindende sport.

00005711-PHOTO-2021-08-12-12-59-43.jpg

SUP-BOARDS HUREN

 

Voor degenen die liever op een meer ontspannen manier van het water willen genieten, is suppen een geweldige optie. Er zijn in Friesland verschillende locaties waar je sup-boards kunt huren om het water op te gaan voor een rustige tocht. Van de schilderachtige grachten van Leeuwarden tot de rustige wateren van het Sneekermeer, er is geen tekort aan pittoreske plekjes om te verkennen. Zo kun je ons regelmatig in Easterlittens vinden. Om daar lekker te suppen in de Franekervaart. 

sup-staand-2-1024x768.jpg

WINDSURF LOCATIES

 

Voor de meer ervaren windsurfers biedt Friesland ook een aantal uitdagende locaties waar je je vaardigheden kunt testen. Plaatsen zoals het IJsselmeer en het Tjeukemeer staan bekend om hun krachtige wind en uitgestrekte wateroppervlak, waardoor ze perfect zijn voor adrenalinejunkies die op zoek zijn naar een spannende rit. Met de mogelijkheid om te genieten van lange, ononderbroken runs en indrukwekkende sprongen, zullen zelfs de meest doorgewinterde windsurfers een uitdaging vinden die hun hart sneller doet kloppen.

 

Foilenheader-1.jpg

SUP 11-CITY TOUR


De SUP 11-City Tour is een prestigieus evenement in Friesland, Nederland, waarbij deelnemers vijf dagen lang op een stand-up paddleboard (SUP) door elf historische steden peddelen. Het parcours van ongeveer 220 kilometer volgt de route van de beroemde Elfstedentocht. Peddelaars trotseren verschillende wateren, van grachten tot meren, terwijl ze genieten van het prachtige Friese landschap. De tour is zowel een fysieke uitdaging als een culturele ervaring, waarbij sportiviteit en doorzettingsvermogen centraal staan. Naast de competitie is er ook ruimte voor recreatieve deelnemers, waardoor het evenement toegankelijk is voor SUP-enthousiastelingen van elk niveau.

1849-visit-friesland_2768566078.jpg
bottom of page