top of page
soljoh-1024x768.jpg

VAN FRYSLING TOT WARRELWYN. 
PROEF DE WIJNEN UIT FRIESLAND.

Tussen de uitgestrekte weilanden en langs schilderachtige dorpen vind je een aantal bijzondere wijnhuizen die de unieke smaak van Friesland tot leven brengen. Van de charmante wijngaarden van De Frysling in Twijzel tot de idyllische Thaborhoeve in Irnsum en het sfeervolle Wijndomein Nij Abdij De Heidepleats in Sint Nicolaasga.

Bezoek een wijnhuis of ontkurk een heerlijke Frysling in onze zonnige achtertuin terwijl je geniet van de grazende paarden in het weiland. 

FRYSLING

 

37 minuten van Húns

In Twijzel ligt Wijngaard De Frysling, een charmante wijngaard die zich uitstrekt over 1,5 hectare grond. Hier telen ze zes druivenrassen, waaronder Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir. Deze rassen, speciaal ontwikkeld om te gedijen in het Nederlandse klimaat, zijn resistent tegen veel voorkomende ziektes, zoals valse meeldauw.

 

De Frysling is volle droge witte wijn. Een gastronomische traktatie met een subtiele houtlagering en een rijk aroma. Met tonen van appel, peer, steenfruit en een vleugje tropisch fruit, biedt deze wijn een verfrissende ervaring voor een zwoele zomeravond. Perfect te combineren met gerechten als kabeljauw, Aziatisch eten, geitenkaas en risotto. Egypte 7 in Twijzel

https://frysling.nl/

06-46658884

Egypte 7 in Twijzel

E4fwQf4WYAIj6JK.jpg

WYNFEARREN EN WARRELWYN


20 minuten van Húns

Gelegen aan de rand van het pittoreske dorpje Irnsum, ligt wijngaard Thaborhoeve. Sinds 2019 zijn Pieter en Marit de trotse eigenaren van deze boerderij en de bijbehorende wijngaard. Op de Thaborhoeve worden voornamelijk de druivenrassen Johanniter, Souvignier Gris, Solaris en een klein aantal Cabernet Cortis verbouwd.

 

De Wynfearren is een verfrissende en fruitige witte wijn, gemaakt van de Johanniter en Solaris druiven.

 

De Warrelwyn is een sprankelende en levendige witte wijn, afkomstig van de Johanniter en Cabernet Cortis druiven van het oogstjaar 2021.

 

https://www.thaborhoeve.nl/wijnproeverij/

06-12810805

Thaborwei 10 in Tirns

soljoh-1024x768.jpg

VESPERS

 

37 minuten van Húns.

Gelegen in de weidse landschappen van de Friese Zuidwesthoek, biedt Wijndomein Nij Abdij De Heidepleats een unieke ervaring van Friese wijn en kaas. Omgeven door water, bos en weilanden, herbergt deze statige kop-hals-romp boerderij uit 1884 een wijngaard met meer dan 2000 druivenstokken.

 

De Vespers, een droge witte wijn, is een vol en fris brouwsel van de Johanniter, Riesel en Solaris druiven uit de wijngaard. Met zijn tonen van appel en perzik is deze wijn een uitstekende keuze als aperitief, bij jonge kazen of gegrilde groenten.

 

https://www.deheidepleats.nl/wijngaard/

06-30065107

Heide 13 in St Nicolaasga

FDD664A2-55DC-4E92-A157-F3263D195B11-scaled.jpg
bottom of page