top of page

VAN PELGRIMSTOCHT TOT OMMETJE.
MOOIE WANDELROUTES IN DE BUURT VAN HÚNS.

Friesland, met zijn uitgestrekte weilanden, kronkelende waterwegen en karakteristieke dorpjes, biedt een ideale omgeving voor wandelaars om te verkennen. Van de rustige paden langs de Waddenkust tot aan de groene weiden van het binnenland. We hebben vier mooie wandelroutes in de buurt van Húns voor je geselecteerd. 

HÚNS - HATSUM - WINSUM - BAARD 

 

Beginnend in Húns, slingert de route langs rustige landweggetjes en schilderachtige boerderijen. Onderweg passeer je typisch Friese waterlopen en de houten windmolen uit de 19e eeuw die nog steeds in bedrijf is. Lengte: 13,5 km. 

download-3.jpg

JABIKSPAAD BIJ LEONS

 

Het Jabikspaad, ook bekend als het Friese deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, biedt een unieke wandelervaring door het hart van Friesland. Deze langeafstandswandeling voert pelgrims en wandelaars langs historische kerken, schilderachtige dorpjes en adembenemende landschappen, en volgt grotendeels het traditionele pad dat pelgrims al eeuwenlang bewandelen. Een van de meest betoverende delen van het Jabikspaad is het traject tussen Bolsward en Leeuwarden, waar wandelaars worden getrakteerd op weidse uitzichten over het Friese platteland en langs de sfeervolle steden en dorpen die de regio zo uniek maken. 

2013-08-23_0210.jpg

DE ALDE FEANEN

 

Nationaal Park De Alde Feanen, gelegen in het hart van Friesland, is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Met zijn uitgestrekte veenmoerassen, meren en rietvelden biedt dit park een scala aan prachtige wandelroutes. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht over het water en de kans krijgen om zeldzame vogelsoorten te spotten. Voor wie op zoek is naar rust en stilte in een prachtige natuurlijke omgeving, is dit de ideale wandelbestemming.

index.jpg

FRIESE WOUDEN

De Friese Wouden, een uitgestrekt bosgebied in het oosten van Friesland, biedt een scala aan prachtige wandelroutes door dichte bossen, glooiende heidevelden en pittoreske dorpjes. Onderweg kun je genieten van de rust en de stilte van het bos, terwijl je luistert naar het gezang van vogels en het ruisen van de bladeren. Voor wie op zoek is naar een avontuur in de natuur, is Fryske Wâlden de perfecte wandelbestemming.

off-road-Sippen-Finnen.jpg
bottom of page